4 x Herkullinen ja helppo Mestari Forsmanin perunamuusi

4 x Herkullinen ja helppo Mestari Forsmanin perunamuusi

Mestari Forsmanin perunamuusi on täydellinen valinta helpottamaan arkiruokailua. Nauti keittiömestarimme perunamuusia sellaisenaan tai kokeile käyttää sitä uudella tavalla ruoanvalmistuksessa Saran vinkkejä seuraten!

LiveShop.fi -osoitteessa julkaistun Kutsu Keittiöön -sarjan emäntänä toimiva Sara Chafak on kehittänyt herkullisia reseptejä Mestari Forsmanin perunamuusin ympärille. Katso alta uuden liveshoppailu-sarjan jaksoista, miten luodaan rohkeasti uusia reseptejä ja kokeillaan erilaisia käyttötapoja kaikkien rakastamalle perunalisukkeelle.

Saran nakkimuusi

Ruoanlaitossa voi myös oikaista! Forsmanin herkullinen perunamuusi on kuin itse tehtyä! Ja sekös on ihanaa, nimittäin ruoka valmistuu nopeasti myös kiireisen päivän lomassa. Saran ihana nakkimuusi maistuu koko perheelle.

Tarvittavat ainesosat:
4 annosta
1 sipuli
300 g nakkeja
nokare voita
2 pkt (2 x 360 g) Mestari Forsman Perunamuusia
1 kananmuna
100-150 g Emmental-juustoraastetta
1 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
1/2 suolaa
mustapippuria myllystä
(cayennepippuria)

Valmistusohje:

Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Kuumenna voi pannulla ja kääntele nakkeja hetki keskilämmöllä käännellen. Nosta sivuun. Laita perunamuusi kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää juustoraaste, kerma ja mausteet. Käytä cayennepippuria varoen. Kääntele muusin ainekset sekaisin ja laita uunivuokaan. Laita päälle nakkipalat  ja kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia. Tarjoa!

Kasvis-muusipihvit

Ihanat kasvispihvit valmistat helposti hyödyntämällä Mestari Forsmanin valmista perunamuusia. Voit käyttää muusin joukossa monenlaisia erilaisia kasviksia. Kokeile vaikka näitä.

Tarvittavat ainesosat:
1 rasia (360 g) Mestari Forsman Perunamuusia
1 kananmuna
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 sipuli
10-15 cm pala purjosipulia
1-2 dl pakasteherneitä
½-¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

Laita perunamuusi kulhoon ja rikottu kananmuna kulhoon. Kuori palsternakka ja porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita ainekset perunamuusin joukkoon ja lisää myös herneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi. Muotoile pieniksi pihveiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä. Tarjoa seuraksi perunamuusia ja salaattia tai ituja.

Cheddar-perunapallot

Ihanat cheddar-perunapallot paistat rapeiksi öljyssä ja voit tarjota niitä vaikka illanistujaisissa sellaisenaan tai muun pikkusuolaisen lisänä. Mestari Forsmanin perunamuusia löydät hyvin varusteltujen markettien hyllyiltä.

Tarvittavat ainesosat:
360 g Mestari Forsman Perunamuusia
1 kananmuna
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 dl cheddarjuustoraastetta
50 g fetajuustoa
1 jalapeno

1 1/2 dl maustettuja korppujauhoja
oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Valmistusohje:

Laita perunamuusi kulhoon ja lisää joukkoon kananmuna. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä maun mukaan. Lisää ripaus suolaa. Sekoita ainekset ja lisää joukkoon vielä cheddarjuustoraaste, murustettua fetajuusto ja hienonnettu jalapeno. Pyöritä pieniksi palloiksi ja paista käännellen kuumassa öljyssä pannulla. Tarjoa!

Liha–perunasoselaatikko

Oletko jo kokeillut herkullista Forsman Perunasosetta? Voit nauttia sitä sellaisenaan tai tuunattuna. Herkullinen liha–perunasoselaatikko valmistuu nopeasti.

Tarvittavat ainesosat:
300 g naudan minuuttisuikaleita
3 rkl oliiviöljyä
nokare voita
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 pkt (2×360 g) Forsman Perunasosetta
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl currya

Pinnalle:
½ dl maustekorppujauhoja

Valmistusohje:

Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla ja paista naudan minuuttisuikaleet kauttaaltaan. Mausta paprikajauheella ja suolalla.

Sekoita perunasoseen joukkoon kananmuna ja kuohukerma. Mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Sekoita vielä naudan minuuttisuikaleet joukkoon ja laita seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle maustekorppujauhoja. Kypsennä 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.