
Mestari Forsman ja raaka-aineet
Hyvä ruoka tulee usein yllättävän läheltä. Mielestämme on turha mennä merta edemmäs kalaan, varsinkin kun on kyse raaka-aineista. Siksi perustavaa laatua oleva kysymyksemme ihan ensiksi oli ”mitä kaikkea naapurista löytyy?” Kysymme tätä itseltämme yhä uudestaan.
Melkein kaikkea naapurista löytyy, sillä kotikeittiömme sijaitsee Kauhavalla. Pohjanmaasta puhutaan Suomen juuresaittana, eikä puhe ole turhaa. Meille maukkaimmat perunat löytyivät Laitilasta, mehevimmät lantut Huittisista. Sipulit soppaan löysimme Uudestakaupungista, jossa sipulinvarret muuten ovat jostain salaperäisestä syystä poikkeuksellisen komeita. Laitilassa meille kiekui kukko, jonka avulla löysimme kanat, joiden munat puolestaan päätyivät meidän keitoksiimme. Maitoa ja kermaa saadaan kotitarpeisiin aivan lähinaapurista ja possu, nauta ja broileri muilta suomalaisilta tiloilta.
Kysymykset keittiössä jatkuvat, sillä niiden avulla keittiö kehittyy. Onko naapurin Pekalla ja Kirstillä juuri sellaista perunalajiketta, josta saisi keitettyä hyvän perunamuusin? Hyödynnämmekö varmasti kaikki juurekset mitä saatavilla on? Mitä teemme metsäsienistä, kun niitä näyttää nyt nousevan? Miten tehdä vielä parempi lasagne?
Uskomme, että kun maistat Mestari Forsmanin ruokia, monet vastauksista ovat ihan siinä kielen päällä.