Kastikkeet

Bolog­nai­se­kas­ti­ke


Tämä ruokakuva on keittiöstä

Bolognaisekastike

Suomalaisesta lihasta valmistettu mehevä kastike. Bolognaise- kastike on tomaattinen ja yrteillä maustettu jauhelihakastike. Kastikkeen aromaattinen maku tulee yrteistä, pitkän ja miedolla lämmöllä tapahtuvan hauduttamisen tuloksena.

Ainekset

liha 44 % (nauta, sika), vesi, sipuli, tomaattipyre, tomaatti, porkkana, palsternakka, jodioitu suola, vehnäjauho, sokeri, mausteet (maustepippuri, timjami, valkosipuli, persilja, basilika, laakerinlehti). Sian- ja naudanlihan alkuperä Suomi

Ravintosisältö

  • Energia (kJ)600 kj
  • Energia (kcal)144 kcal
  • Rasva9,6 g
  • josta tyydyttynyttä4,1 g
  • Hiilihydraatit4,8 g
  • joista sokereita3 g
  • Ravintokuitu0,9 g
  • Proteiini9,3 g
  • Suola 1,1 g
  • Suolaa (NaCl)1 g
  • 100 g:ssa natriumia0,42 g
  • 100 g:ssa laktoosia0 g

Lämmitysohje

Kuumenna 100- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia